Udka pieczone z warzywami

Mam tyle pysznych zdjęć i tyle przepisów, że najchętniej natychmiast podzieliłabym się tym wszystkim z wami! Jednak na wszystko przyjdzie czas. Postaram się wstawiać mniej więcej na zmianę raz coś słodkiego, a raz wytrawnego. Zobaczymy jak mi to pójdzie :) Dzisiaj uraczę Was moim apetycznym  obiadkiem. Mam nadzieję, że lubicie.

Składniki:
  • 2 udka z kurczaka 
  • 1 pomidor 
  • 2 marchewki 
  • 1/2 cebuli
  • 4 łyżki sosu sojowego 
  • świeży tymianek i bazylia
  • sól, pieprz
  • posiekany szczypiorek 
Przygotowanie:
  1. Udka myjemy i obieramy ze skóry. Moczymy w sosie sojowym. 
  2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem. 
  3. Pomidora kroimy w ćwiartki, marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, szczypiorek siekamy, cebulę kroimy w ćwiartki - wszystko układamy w okół mięsa. Dodatkowo posypujemy posiekaną bazylią i tymiankiem. 
  4. Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 min. 
  5. Podajemy z młodymi ziemniaczkami/ryżem/kaszą i ulubioną sałatką.

Smacznego! :)


7 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życie ze Smakiem , Blogger