Sałatka z rukolą
Latem na naszych stołach częściej pojawiają się sałatki. Mamy dostęp do świeżych produktów, więc wszystko ma lepszy i intensywniejszy smak. I te kolory! Uwielbiam to. Sałatka jest na tyle uniwersalna, że jeśli chcemy się nią bardziej najeść możemy dodać nawet ugotowany makaron i zabrać w pojemniczek na lunch :)
Składniki:
Składniki:
- 300g świeżej rukoli
- 2 pomidory malinowe
- 1 papryka czerwona
- ok. 25 ciemnych oliwek
- 3 ogórki małosolne
- sos balsamiczny
- sól, pieprz
- Rukolę myjemy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Oliwki dzielimy na pól. Ogórki myjemy, obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy ze sobą i polewamy sosem balsamicznym.
- Podajemy z chrupiącą bagietką lub jako dodatek do obiadu.
Zyć nia umierać, sałaty, dressing, owoce..to lubię latem!
OdpowiedzUsuńNajlepsze co może być na takie upały :)
UsuńUwielbiam takie;)
OdpowiedzUsuń:>
UsuńDziękuje :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym...;)
OdpowiedzUsuń