Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem
Kolejny przepis z kurkami. Tym razem idealny posiłek na śniadanie. Lekko i świeżo. Jajecznicę chyba każdy lubi, ale wiem, że jadana jest z różnymi dodatkami i smażona na maśle, oleju lub bez niczego. Wszyscy mamy swoje upodobania, ale mi taka smakuje najbardziej.
Poza tym to dalej wypoczywam, korzystam z pięknej pogody i spędzam czas baaardzo aktywnie. Wam życzę tego samego : )
Składniki:
Poza tym to dalej wypoczywam, korzystam z pięknej pogody i spędzam czas baaardzo aktywnie. Wam życzę tego samego : )
Składniki:
- 200g kurek
- 3 jajka
- szczypiorek
- sól, pieprz
- łyżka masła
- chlebek z serkiem wiejskim bez mąki
- Kurki myjemy i gotujemy w wodzie przez około 15min.
- Na patelni rozgrzewamy masełko. Dodajemy kurki i smażymy je przez 5 minut, wbijamy jajka, doprawiamy sola i pieprzem, mieszamy i smażymy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Podajemy z ulubionym pieczywem. U mnie kanapeczki z serka wiejskiego.
kocham takie jajeczko! mmm
OdpowiedzUsuńjajecznica i kurki do tego -pychotka !!
OdpowiedzUsuńKurki! Muszę zakupić:D
OdpowiedzUsuńZ kurkami - mniam, mniam...:)
OdpowiedzUsuńKażdego lata choć raz muszę zjeść jajecznicę z kurkami, uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńjem taką jajecznicę w ogromnych ilościach! szkoda, że sezon na kurki tak krótko trwa;(
OdpowiedzUsuń