Muffiny śniadaniowe z jogurtem i truskawkami
Delikatne śniadanie i szybkie w przygotowaniu. Ciasto można przygotować dzień wcześniej lub nawet upiec je wieczorem. Są tak samo pyszne z tym, że rano można jeść jeszcze ciepłe! Na piknik pasują idealnie :)
Składniki:/12 babeczek/
Składniki:/12 babeczek/
- 150g serka wiejskiego
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 3 łyżki otrębów żytnich
- 5 łyżek płatek żytnich
- 7 łyżek pestek dyni
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1/2 szklanki kefiru
- 1 jajko
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do silikonowych foremek na muffiny i pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
- Podajemy polane jogurtem i truskawkami podgrzanymi na patelni z łyżką miodu. Cudo!
Babeczka z niespodzianką! :)
OdpowiedzUsuńCoś w tym stylu ;>
Usuńooo z wiejskim - pysznie ! ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
Usuńmmm te muffinki są rewelacyjne :O :O :O muszę takie zrobić!!
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła take na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńTo zapraszam do mnie lub do pieczenia własnych :D
UsuńTakie smakołyki? Pycha! ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńTo takie muffinkowe kanapeczki, świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, dziękuje :)
UsuńWyglądają jak scones. Uroczo :)
OdpowiedzUsuńAle baaaardzo się różnią bo są o wiele zdrowsze :)
UsuńNaszła mnie ochota! Na dniach na bank się u mnie pojawią:D
OdpowiedzUsuńZachęcam :> Ja jutro upiekę kolejną porcję!
Usuń