Muffiny śniadaniowe z jogurtem i truskawkami

Delikatne śniadanie i szybkie w przygotowaniu. Ciasto można przygotować dzień wcześniej lub nawet upiec je wieczorem.  Są tak samo pyszne z tym, że rano można jeść jeszcze ciepłe! Na piknik pasują idealnie :)

Składniki:/12 babeczek/

  • 150g serka wiejskiego 
  • 3 łyżki otrębów owsianych 
  • 3 łyżki otrębów żytnich 
  • 5 łyżek płatek żytnich 
  • 7 łyżek pestek dyni 
  • 1 łyżka siemienia lnianego 
  • 1/2 szklanki kefiru 
  • 1 jajko 
Przygotowanie:
  1.  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do silikonowych foremek na muffiny i pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. 
  2. Podajemy polane jogurtem i truskawkami podgrzanymi na patelni z łyżką miodu. Cudo!

Smacznego :)






Dietetyczne słodkości

15 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życie ze Smakiem , Blogger