Placuszki z serkiem homogenizowanym.
Weekend. Odpoczynek. Czas na porządne i wyjątkowe śniadanie. Zabierałam się do takich placuszków od dawna, ale wiadomo zawsze wychodziło coś innego. Ale udało się. Zrobiłam mniej, ponieważ sama nie wiedziałam co z tego będzie. Wyszły pyszne. Idealne delikatne, pulchne i miękkie. Placuszki są bardzo wartościowe, więc idealne dla osób prowadzących aktywny tryb życia :) Wyszło mi 7 placuszków, a zostały które zjadła mama dziwiąc się czemu nie zrobiłam tego cuda więcej :)
Składniki:
- 1 opakowanie serka
homogenizowanego naturalnego - 5 łyżek mąki
- 1 łyżeczka sodki Prymat
- 1/2 łyżeczki cynamonu Prymat
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy
- dżem (np. jabłkowy) do posmarowanie
- Wszystkie składniki oprócz dżemu mieszamy ze sobą, tak aby powstała jednolita masa.
- Patelnię nagrzewamy i delikatnie polewamy oliwą z oliwek. Masę wykładamy łyżką w lekkich odstępach. Smażmy z dwóch stron na lekko brązowy kolor.
- Podajemy posmarowane dżemem,w moim przypadku jabłkowym.
Mm, uwielbiam te placuszki :) Mogłąbym jeśc je każdego dnia.
OdpowiedzUsuńSię zastanawiałam, co mogę z cynamonu zrobić i już wiem ;)
OdpowiedzUsuńZ serkiem homogenizowanym jeszcze nie próbowałam :) Może jeszcze jakiś został w lodówce to wypróbuję jutro :)
OdpowiedzUsuńZ serkiem musiały być pyszne!
OdpowiedzUsuńOj były, koniecznie musisz je zrobić! :)
UsuńMniam, uwielbiam takie placuszki :) Jeszcze jak są ze startym jabłkiem to już w ogóle *.*
OdpowiedzUsuńwspaniałe placuszki! Idealne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńpyszniutkie placuszki ,kocham takie <3
OdpowiedzUsuń