Zupa jarzynowa WINIARY.
Składniki:
- 3litry wody
- 1 udziec z indyka
- kilka ziarenek: pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy,
sól,pieprz - zupa jarzynowa winiary
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- cebula
- seler
- pietruszka i natka pietruszki
- garść fasoli żółtej/zielonej
- parę różyczek kalafiora
- Do garnka wlewamy wodę, wkładamy udziec, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz i gotujemy 45 minut.
- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę - płuczemy.
- Cebulę opiekamy delikatnie na gazie.
- Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki.
- Kalafiora myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki.
- Marchewkę, seler i pietruszkę - myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni.
- Wszystkie powyższe warzywa wrzucamy do ugotowanego wywaru i czekamy aż zmiękną. Na koniec wsypujemy zupę jarzynową Winiary, dodajemy pieprz, sól oraz posiekaną natkę pietruszki i gotujemy jeszcze chwilkę. Po chwili zupa jest gotowa do jedzenia :)
Podoba mi się zdjęcie z opisanym talerzykiem! A swoją drogą, to mam wrażenie, że zupa byłaby pyszna i bez tej torebki ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, zazwyczaj robię bez takich 'pomocy' :D
UsuńUwielbiam, też dziś miałam ;)
OdpowiedzUsuńah kto nie lbi pysznej zdrowej jarzynowej ? pycha !
OdpowiedzUsuńjarzynowa najlepsza, ale po co to winiary ? bez tego pewnie byłaby lepsza :) rozumiem, że to jakaś grubsza akcja, albo wykorzystanie prezentów :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak- dostałam produkty do wypróbowania i tak o to je wykorzystuje, ale zazwyczaj robię BEZ takich dodatków :)
UsuńUwielbiam taką zupę. Warzywka są pycha:D
OdpowiedzUsuń