Puszyste placuszki owsiane
Placuszki sprawdzają się idealnie na każdy posiłek w ciągu dnia. Według mnie lepiej smakują na ciepło,ale każdy zje tak jak lubi ;) Przepis również pojawił się już kiedyś na blogu (31.05.2012) i także postanowiłam go 'odkurzyć', ponieważ uważam, że warto :)
Składniki:
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 4 łyżki otrębów
- 1 szklanka mleka ( ewentualnie więcej)
- 0,5 łyżeczki sodki
- 1 jajko
- szczypta soli
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą miksując na jedną masę. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy mleka, jeśli zbyt rzadkie dodajemy mąki itd.
- Na patelnię wlewamy olej, gdy się rozgrzeje zaczynamy wykładać małe ilości ciasta. Placuszki ładnie urosną, więc taka porcja starczy dla dwóch osób. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z jogurtem naturalnym, borówkami i malinami :)
uwielbiam płatki w plackach :)
OdpowiedzUsuńRobiłam już kilka razy, polecam, bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńfajne te puchate placuszki, jak owsiane to już je lubię :D
OdpowiedzUsuńSmaczne i pożywne, idealne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńSuper! Właśnie zastanawiałam się nad jakimiś fajnymi placuszkami dla moich Córek :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do smażenia ;)
UsuńFantastyczne:)i jeszcze z malinami....mmmm pychotka:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie kończę ostatnie placuszka, są pyszne polecam :) Zjadłam z borówkami i syropem klonowym :)
OdpowiedzUsuńBardzo miło mi to słyszeć :)
UsuńKocham wszystko co z płatkami owsianymi związane :) Jakimś cudem nie wpadłam na to, żeby zrobić z nich placki :D Wyglądają super!
OdpowiedzUsuńW placuszkach są właśnie pyszne, ponieważ są takie troszkę chrupiące :D
Usuń