Muffiny marmurkowe
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/3 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 łyżki kakao
- Jajko, mleko, cukier i olej łączymy ze sobą. Dosypujemy szczyptę soli, mąkę i dalej ubijamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao,a drugą pozostawiamy bez dodatków.
- Do papilotek wlewamy na przemian masę jasną, ciemną i jasną lub odwrotnie. Napełniamy papilotki jedynie (!!) do 3/4 wysokości.
- Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
Kiedyś uwielbiałam muffinki:D bardzo często je piekłam i było to moje ulubione zajęcie w kuchni :-)
OdpowiedzUsuńCudowne w nich jest to, że w sumie nie można ich zepsuć! :>
UsuńJa potrafię zjeść nawet 4 na raz;)
OdpowiedzUsuńUwierz mi, że ja też! :D
Usuńkolejne pyszne muffiny w twoim wykonaniu ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuje za tak ciepłe słowa :)
Usuńa gdzie te z ' wodogłowiem ' .? ; c
OdpowiedzUsuńZoperowałam je :D
UsuńZapraszam do siebie na konkurs "WARZYWA I OWOCE W ROLI GŁÓWNEJ" do wygrania super nagrody- książki oraz produkty KUPIEC. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
OdpowiedzUsuńhttp://potravel.pl/2013/08/15/konkurs-konkurs/