Jogurt warstwowy na...
No właśnie, kiedy najlepiej go zjeść? Moim zdaniem jest świetny o każdej porze, ale ja jadam takie cuda na śniadanie, czasami na kolację lub podwieczorek,ale wtedy w mniejszej wersji. Taka miska napełnia mnie niesamowicie i jest wartościowa. Pozwala na lepszą pracę naszego metabolizmu i daje dużo energii na długi czas. Dodatkowo jest idealna na takie dni, ponieważ świetnie potrafi nas ochłodzić.
Składniki:/1 duża porcja/
Składniki:/1 duża porcja/
- 120g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki płatków orkiszowych
- 2 łyżki otrębów żytnich
- 5 orzechów laskowych
- 1 łyżka pestek dyni
- 20 truskawek
- cukier
- Truskawki traktujemy blenderem i dodajemy cukru. Nalewamy troszeczkę na dno miski. Następnie nakładamy warstwę jogurtu, wsypujemy płatki owsiane, orkiszowe, a następnie otręby żytnie i orzechy. Znowu kładziemy warstwę jogurtu i wylewamy resztę musu. Posypujemy uprażonymi pestkami dyni. Podajemy.
Nie moje smaki, ale cieszę się, że Tobie smakuje ;)
OdpowiedzUsuńAle pysznośc. Uwielbiam takie bajery do zjedzenia:-)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na deser:)
OdpowiedzUsuńlubię takie przekładańce ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię Twojego bloga, więc nominuję Ciebie do Liebster Award. Po szczegóły zapraszamy pod link http://trawkacytrynowa.blogspot.com/2013/06/trawka-cytrynowa-vs-liebster-award.html.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Dziękuję za zgłoszenie zgłoszenie do akcji kolacja w czasie sesji, świetny przepis, poproszę jeszcze o bannerek :)
OdpowiedzUsuń