8 września 2012

Placuszki z serkiem homogenizowanym.


Weekend. Odpoczynek. Czas na porządne i wyjątkowe śniadanie. Zabierałam się do takich placuszków od dawna, ale wiadomo zawsze wychodziło coś innego. Ale udało się. Zrobiłam mniej, ponieważ sama nie wiedziałam co z tego będzie. Wyszły pyszne. Idealne delikatne, pulchne i miękkie. Placuszki są bardzo wartościowe, więc idealne dla osób prowadzących aktywny tryb życia :) Wyszło mi 7 placuszków, a zostały  które zjadła mama dziwiąc się czemu nie zrobiłam tego cuda więcej :)

Składniki:
  •  1 opakowanie serka
    homogenizowanego naturalnego
  • 5 łyżek mąki 
  • 1 łyżeczka sodki Prymat
  • 1/2 łyżeczki cynamonu Prymat
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • dżem (np. jabłkowy) do posmarowanie
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki oprócz dżemu mieszamy ze sobą, tak aby powstała jednolita masa. 
  2. Patelnię nagrzewamy i delikatnie polewamy oliwą z oliwek. Masę wykładamy łyżką w lekkich odstępach. Smażmy z dwóch stron na lekko brązowy kolor. 
  3. Podajemy posmarowane dżemem,w moim przypadku jabłkowym.

Smacznego!:) 

 





Z dziećmi i dla dzieci Smakołyki na pikniki W roli głównej: Oliwa Naleśnikowa Sobota 2

8 komentarzy:

  1. Mm, uwielbiam te placuszki :) Mogłąbym jeśc je każdego dnia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Się zastanawiałam, co mogę z cynamonu zrobić i już wiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z serkiem homogenizowanym jeszcze nie próbowałam :) Może jeszcze jakiś został w lodówce to wypróbuję jutro :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Oj były, koniecznie musisz je zrobić! :)

      Usuń
  5. Mniam, uwielbiam takie placuszki :) Jeszcze jak są ze startym jabłkiem to już w ogóle *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniałe placuszki! Idealne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pyszniutkie placuszki ,kocham takie <3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...