16 lutego 2013

Pasta z ricotty.

Jak już wczoraj wspominałam, podaję Wam przepis na prostą pastę do kanapek lub paluszków chlebowych. Jest  szybka w wykonaniu, a smak ma rewelacyjny.

Składniki:
  • 250g ricotty
  • pęczek szczypiorku 
  • sól, pieprz
  • 4 łyżeczki chrzanu 
  • łyżeczka skórki z cytryny 
Przygotowanie:
  1. Szczypiorek myjemy i siekamy. 
  2. Do miski przekładamy serek, wrzucamy posiekany szczypiorek, dodajemy chrzan, skórkę z cytryny i doprawiamy sola oraz pieprzem. Całość mieszamy. 
  3. Podajemy schłodzone i ozdobione listkami pietruszki.

Smacznego :) 


 

Pasty i smarowidła

16 komentarzy:

  1. Mniam mniam ;) Ja dopiero zaczynam pzygodę z pastami, ale przepis zapisuję już teraz !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tak samo dopiero zaczynam bo to świetna alternatywa dla zwykłej kanapki z serkiem.

      Usuń
  2. Pasta z ricotty? Mniam :) Uwielbiam ten kremowy serek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest pyszny, wspaniale się ze wszystkim komponuje :)

      Usuń
  3. fajna taka pasta , pycha na chlebuś ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja jakoś nie lubię ricotty;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim połączeniu jest pyszna, ponieważ ma chrzanowy smak, a dzięki temu nie jest mdła. Może po tej paście byś się przekonała ;)

      Usuń
  5. z chrzanem nie jadłam...ciekawe jak smakuje ale to trzeba zrobić i zjeść by się dowiedzieć! całusy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest cudowne, również całuję i czekam na efekty :)

      Usuń
  6. Ciekawy pomysł, koniecznie muszę spróbować ricotty w wersji chrzanowej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że Ci posmakuje :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...