Muffinki mocno jagodowe.
Składniki:
/12 sztuk/
- 250g mąki
- 2 łyżeczki sodki
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 1/3 szklanki cukru
- 1jajko
- 150g jogurtu naturalnego
- jagody ze słoiczka wraz z sokiem (ile chcecie)
- 3/4 szklanki oleju
- Do miski wbijamy jajko, dodajemy olej, jogurt, cukier waniliowy i cukier zwykły i mieszamy. Następnie wsypujemy suche składniki oraz wlewamy sok z jagód i jagody.Wszystko łączymy.
- Do 12 papilotek nalewamy ciasta i pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut.
- Podajemy posypane cukrem pudrem chyba, że uznacie je za wystarczająco słodkie :)
jagodowe, o mamo, zachwycam się!
OdpowiedzUsuńale słodkie serduszka:)
OdpowiedzUsuńoo jagodowe, tesknie za nimi ! świetne serduszkowe muffiny ;)
OdpowiedzUsuńJa na szczęście miałam zrobione w słoiczku, więc mogłam sobie przypomnieć o ich cudownym smaku :)
UsuńPodziel się ;D
OdpowiedzUsuńWłaśnie zjadłam ostatnią! :D
UsuńJakie apetyczne!:)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńPrzeurocze serducha :)
OdpowiedzUsuńDziękuje ;)
UsuńUwielbiam jagodowe muffinki!:)
OdpowiedzUsuńZ owocami zawsze są pyszne :)
UsuńMasz urocze foremki, idealnie na Walentynki:)
OdpowiedzUsuńSerdecznie Cię pozdrawiam,
E.
Taki był zamiar przy ich kupnie ;)
UsuńJagodowe zawsze są pyszne. Świetnie wyglądają w kształcie serducha. :)
OdpowiedzUsuńW takim kształcie nawet przyjemniej się je zjada :)
UsuńWyglądają jak pierniczki! Świetny Pomysł!
OdpowiedzUsuńW rzeczywistości były bardziej fioletowe :D
Usuń