5 lutego 2013

Muffinki mocno jagodowe.


Pierwszy raz robiłam muffinki bez konkretnego przepisu.tego, trochę tego, trochę tego i tak o to wyszły piękne fioletowe i pachnące pyszności. Idealne na każdą okazję. W sezonie koniecznie muszę wypróbować i zrobić ze świeżymi owocami :)

Składniki:
/12 sztuk/
  • 250g mąki
  • 2 łyżeczki sodki 
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego 
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1jajko 
  • 150g jogurtu naturalnego 
  • jagody ze słoiczka wraz z sokiem (ile chcecie) 
  • 3/4 szklanki oleju 
 Przygotowanie:
  1. Do miski wbijamy jajko, dodajemy olej, jogurt, cukier waniliowy i cukier zwykły i mieszamy. Następnie wsypujemy suche składniki oraz wlewamy sok z jagód i jagody.Wszystko łączymy.
  2. Do 12 papilotek nalewamy ciasta i pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut. 
  3. Podajemy posypane cukrem pudrem chyba, że uznacie je za wystarczająco słodkie :)

Smacznego! 





18 komentarzy:

  1. jagodowe, o mamo, zachwycam się!

    OdpowiedzUsuń
  2. oo jagodowe, tesknie za nimi ! świetne serduszkowe muffiny ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja na szczęście miałam zrobione w słoiczku, więc mogłam sobie przypomnieć o ich cudownym smaku :)

      Usuń
  3. Uwielbiam jagodowe muffinki!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Masz urocze foremki, idealnie na Walentynki:)

    Serdecznie Cię pozdrawiam,
    E.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taki był zamiar przy ich kupnie ;)

      Usuń
  5. Jagodowe zawsze są pyszne. Świetnie wyglądają w kształcie serducha. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim kształcie nawet przyjemniej się je zjada :)

      Usuń
  6. Wyglądają jak pierniczki! Świetny Pomysł!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W rzeczywistości były bardziej fioletowe :D

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...