Jajka faszerowane pastą z groszku
Składniki:
- 6 jajek
- 1 szklanka groszku konserwowego
- sól, pieprz
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- kiełki
- Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo.W tym czasie w miseczce rozgniatamy odsączony groszek. Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka do miseczki - rozgniatamy. Dodajemy jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Całość łączymy ze sobą.
- Przygotowaną pastą faszerujemy jajka. Przed podaniem posypujemy kiełkami. Pozostałą pastę zostawiamy na kanapki.
pomysł na faszerowane jaka bardzo fajny, choć ja wybrałabym coś innego niż zielony groszek ;)
OdpowiedzUsuńWcześniej wykorzystałam tuńczyka, ale każdy może dodać co chce :>
UsuńBardzo fajna strona. Czytałam bez poczucia marnowania swojego czasu.
OdpowiedzUsuńMy site :: moderowany katalog stron