Jaglanka na słodko
kwietnia 27, 2014
3
jogurt naturalny
,
kasza jaglana
,
miód
,
orzechy laskowe
,
pestki dyni
,
siemię lniane
,
śniadania
Jeśli macie własne sposoby na podanie kaszy, to możecie się ze mną nimi podzielić :)
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1 i 1/3 szklanki wody
- 100g gęstego jogurtu naturalnego
- 1/2 jabłka
- 1 łyżka miodu
- dodatkowo: orzechy laskowe, siemię lniane, pestki dyni
- Kaszę płuczemy w ciepłej wodzie, aby pozbyć się goryczki. Następnie gotujemy ją, aż wchłonie cały płyn (10-15 minut). Po połowie czasu dodajemy pokrojone w kostkę jabłko.
- Do ugotowanej kaszy dodajemy jogurt, miód i całość łączymy ze sobą. Przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy ulubionymi dodatkami.
Jaglanka - moja miłość, absolutnie :)
OdpowiedzUsuńTeż uważam, że jest jedną z lepszych kasz :)
UsuńI tak właśnie jest :>
OdpowiedzUsuń