Bananowe muffinki
Muffinek nie robiłam już bardzo dawno, a bananów nie jadłam przez dłuży już czas, ale w takiej wersji mi bardzo smakowały lecz dopiero po wystygnięciu! Muffiny są bardzo zdrowe i idealne dla miłośników bananów, ponieważ smak jest bardzo intensywny. Idealne na drugie śniadanie :)
Składniki:
Składniki:
- 2 jajka
- 150g jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jabłka
- 2 dojrzałe banany
- 4 łyżki płynnego miodu
- 200g mąki owsianej
- 50g płatków owsianych
- 1 łyżeczka sodki
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- pestki dyni
- Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w kosteczkę i traktujemy blenderem. Banany myjemy, obieramy i rozgniatamy widelcem- łączymy z jabłkami. Dodajemy jajka,jogurt, olej, miód i mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę, sodkę, cynamon, sól, płatki owsiane i miksujemy.
- Ciasto przekładamy do silikonowych foremek, posypujemy pestkami dyni i pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 minut. Jemy dopiero po wystygnięciu, ponieważ inaczej wyglądają na niedopieczone!
zdecydowanie coś dla mnie!!:)
OdpowiedzUsuńZachęcam do pieczenia :>
Usuńporywam takie świeżutkie!
OdpowiedzUsuńpyszne i zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńbardzo luuuubię takie bananowe wypieki! :)
OdpowiedzUsuńja też, wręcz uwielbiam <3 a te są przy tym zdrowe i pyszne! Kamciss zainspirowałaś mnie ;)
UsuńCieszę się bardzo :>
Usuńbananowe mniamki :) i te pestki, mmm, czuję, że skomponowały się naprawdę dobrze!
OdpowiedzUsuńIt looks so delish... YUM!
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffiny z bananami, są takie wilgotne i aromatyczne ! Potem cały dom jest bananowy haha :D
OdpowiedzUsuńDokładnie! :)
Usuńbananowe na pewno smaczne ;) pysznie wygladają !
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :>
Usuńśliczne :) uwielbiam i muffinki i banany :D
OdpowiedzUsuńKarola
Dziękuje :>
Usuń