Owsianka na rozgrzanie!
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 szklanka mleka
- 1 jabłko
- sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki rodzynek sułtańskich
- migdały
- Do zagotowanego mleka wsypujemy płatki owsiane i gotujemy około 10 min na wolnym ogniu, aż powstanie nam kremowa konsystencja. Na sam koniec wsypujemy rodzynki- należy je wcześniej wypłukać. Całość odstawiamy na około 2 minuty, aby owsianka mogła "dojść" do siebie.
- Jabłko obieramy, kroimy w plasterki i prużymy razem z miodem i sokiem pomarańczowym do miękkości.
- Do miseczki wykładamy jabłka, płatki owsiane, a wierzch posypujemy migdałami- jeśli lubicie bardziej słodkie śniadania, to wierzch można oblać dodatkową porcją miodu/syropu klonowego.
świetna:d
OdpowiedzUsuńtaka wersja owsianki jak najbardziej mi odpowiada, rozgrzanie i pyszny smak -gwarantowane :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, a do tego dawka energii :)
Usuńowsiankę jadam średnio co dwa dni, lubię z nią eksperymentować, chętnie wypróbuję Twoją wersję.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło
Monika
Zachęcam i mam nadzieję, że posmakuje :)
UsuńFajna jest taka niewymieszana, można wtedy łączyć sobie dowolny smak :)
OdpowiedzUsuńMiło, że ktoś jeszcze taką docenia bo zazwyczaj słyszę samo narzekanie :<
Usuń