23 czerwca 2013

Jogurt warstwowy na...

No właśnie, kiedy najlepiej go zjeść? Moim zdaniem jest świetny o każdej porze, ale ja jadam takie cuda na śniadanie, czasami na kolację lub podwieczorek,ale wtedy w mniejszej wersji. Taka miska napełnia mnie niesamowicie i jest wartościowa. Pozwala na lepszą pracę naszego metabolizmu i daje dużo energii na długi czas. Dodatkowo jest idealna na takie dni, ponieważ świetnie potrafi  nas ochłodzić.

Składniki:/1 duża porcja/

  • 120g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki płatków owsianych 
  • 3 łyżki płatków orkiszowych 
  • 2 łyżki otrębów żytnich 
  • 5 orzechów laskowych 
  • 1 łyżka pestek dyni 
  • 20 truskawek 
  • cukier
Przygotowanie:
  1. Truskawki traktujemy blenderem i dodajemy cukru. Nalewamy troszeczkę na dno miski. Następnie nakładamy warstwę jogurtu, wsypujemy płatki owsiane, orkiszowe, a następnie otręby żytnie i orzechy. Znowu kładziemy warstwę jogurtu i wylewamy resztę musu. Posypujemy uprażonymi pestkami dyni. Podajemy. 

Smacznego! :) 



 

 

Kolacja w czasie sesji! Truskawkowy zawrót głowy 2013 Desery z truskawkami Dietetyczne słodkości

7 komentarzy:

  1. Nie moje smaki, ale cieszę się, że Tobie smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznośc. Uwielbiam takie bajery do zjedzenia:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię Twojego bloga, więc nominuję Ciebie do Liebster Award. Po szczegóły zapraszamy pod link http://trawkacytrynowa.blogspot.com/2013/06/trawka-cytrynowa-vs-liebster-award.html.

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za zgłoszenie zgłoszenie do akcji kolacja w czasie sesji, świetny przepis, poproszę jeszcze o bannerek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję za udział w akcji - zbiór wszystkich przepisów u mnie na blogu :) zapraszam http://gotujzrodzinka.pl/dla-dzieci/sniadanie/dobra-owsianka-nie-jest-zla-podsumowanie-3/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...