Muffiny z płynną czekoladą.
Znalazłam wolną chwilę i w końcu mogłam upiec coś słodkiego i domowego, ponieważ kupnych ciasteczek miałam już dosyć (chociaż też są pyszne!). Zawsze chciałam zrobić babeczki z płynnym wnętrzem i się udało! Wystarczyło trochę pomyśleć, znaleźć zapas cukierków i gotowe. Ja wykorzystałam Lindy czerwone i dlatego w przepisie jest tak mało cukru, ponieważ są bardzo słodkie!
Składniki:
Składniki:
- 1/2 szklanki oleju
- 1/3 szklanki cukru
- 2 jajka
- 180g mąki
- 1 łyżka kakao
- 0,5 łyżeczki sodki
- 3/4 szklanki mleka
- 8 cukierków czekoladowych
- Do miski wlewamy olej, wsypujemy cukier, wbijamy jajko, wlewamy mleko i wszystko miksujemy.
- Dodajemy mąkę, sodkę i kakao. Powoli mieszamy za pomocą łyżki.
- Wykładamy 8 silikonowych foremek. Na dno kładziemy łyżeczkę ciasta, wkładamy do środka cukierka i przykrywamy kolejną warstwą ciasta. Czynność powtarzamy z innymi babeczkami.
- Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.
Ta płynna czekolada, aa ... Sama się rozpływam, jak to widzę! :D
OdpowiedzUsuńHaha już nie ma :< Ale będę powtarzać ten przepis już niedługo tylko, że z rafaello! :)
UsuńO tak ! z rafaello ! na pewno wstąpię tutaj po przepis :)
UsuńO matko, czekoladowa lawa wypływająca z muffinek - cudo <3
OdpowiedzUsuńDokładnie! :)
Usuńale fajne :)) mniam!
OdpowiedzUsuńDziękuje ;)
UsuńTa czeko*_*
OdpowiedzUsuńDokładnie :>
Usuńwygladaja bajecznieeee <3
OdpowiedzUsuńświetne:) rewelacja!
OdpowiedzUsuńIdealne są Twoje babeczki i ten płynny środek bardzo kuszący:-)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :)
UsuńWow..chyba jutro będę robić..dziękuję za udział w akcji..
OdpowiedzUsuńTo ja dziękuje za dodanie ;)
Usuńwow , z płynną czekoladą - świetnie !
OdpowiedzUsuńGenialne muffiny. ; )
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają!
Dziękuje :) Takie też są :)
UsuńRozpływające się w ustach! :)
OdpowiedzUsuńDosłownie! :)
Usuńo ja o ja ;33 zawsze chciałaś zrobić z płynną :3
OdpowiedzUsuńNO dokładnie i w końcu znalazłam sposób! :33
UsuńMozna dodac po kostce czekolady zamiast cukierkow?? Przepissuper ale pod ręką mam tabliczkę czekolady :)
OdpowiedzUsuńTakiego płynnego efektu chyba nie uzyskasz, ale możesz spróbować i dać znać :>
UsuńTakwlasnie mysle ze ciasto wchlonie czekolade ale i tak zrobie i dam znac :)
OdpowiedzUsuńOkej, udanych wypieków :>
UsuńPycha! Zrobiłam choć wyszły w kropki ale i do 3 szt użyłam czekolady cukierniczej dobrego gatunku i tamte wyszły z płynnym srodkiem :) jeśli chodzi o te "w kropki" wnętrze jest lekko płynne ale jest ;))
OdpowiedzUsuńNo to się cieszę :) W takim razie z kostką czekolady też któregoś razu spróbuję ;)
Usuńniestety nadzienie zaczęło się z nich obficie wylewać, pozostawiając w środku dziurę.
OdpowiedzUsuńByć może niezbyt głęboko był włożony cukierek? Zawsze można spróbować z kostką czekolada, gdyż ja próbowałam i parę innych osób i wychodzą idealne ;)
Usuń