18 marca 2013

Muffiny z płynną czekoladą.

Znalazłam wolną chwilę i w końcu mogłam upiec coś słodkiego i domowego, ponieważ kupnych ciasteczek miałam już dosyć (chociaż też są pyszne!). Zawsze chciałam zrobić babeczki z płynnym wnętrzem i się udało! Wystarczyło trochę pomyśleć, znaleźć zapas cukierków i gotowe. Ja wykorzystałam Lindy czerwone i dlatego w przepisie jest tak mało cukru, ponieważ są bardzo słodkie!

Składniki:
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki cukru 
  • 2 jajka
  • 180g mąki
  • 1 łyżka kakao 
  • 0,5 łyżeczki sodki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 8 cukierków czekoladowych
Przygotowanie:
  1. Do miski wlewamy olej, wsypujemy cukier, wbijamy jajko, wlewamy mleko i wszystko miksujemy. 
  2. Dodajemy mąkę, sodkę i kakao. Powoli mieszamy za pomocą łyżki.
  3. Wykładamy 8 silikonowych foremek. Na dno kładziemy łyżeczkę ciasta, wkładamy do środka cukierka i przykrywamy kolejną warstwą ciasta. Czynność powtarzamy z innymi babeczkami. 
  4. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.

Smacznego :) 



33 komentarze:

  1. Ta płynna czekolada, aa ... Sama się rozpływam, jak to widzę! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha już nie ma :< Ale będę powtarzać ten przepis już niedługo tylko, że z rafaello! :)

      Usuń
    2. O tak ! z rafaello ! na pewno wstąpię tutaj po przepis :)

      Usuń
  2. O matko, czekoladowa lawa wypływająca z muffinek - cudo <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne są Twoje babeczki i ten płynny środek bardzo kuszący:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow..chyba jutro będę robić..dziękuję za udział w akcji..

    OdpowiedzUsuń
  5. wow , z płynną czekoladą - świetnie !

    OdpowiedzUsuń
  6. Genialne muffiny. ; )
    Bardzo smakowicie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  7. Rozpływające się w ustach! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. o ja o ja ;33 zawsze chciałaś zrobić z płynną :3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. NO dokładnie i w końcu znalazłam sposób! :33

      Usuń
  9. Mozna dodac po kostce czekolady zamiast cukierkow?? Przepissuper ale pod ręką mam tabliczkę czekolady :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takiego płynnego efektu chyba nie uzyskasz, ale możesz spróbować i dać znać :>

      Usuń
  10. Takwlasnie mysle ze ciasto wchlonie czekolade ale i tak zrobie i dam znac :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pycha! Zrobiłam choć wyszły w kropki ale i do 3 szt użyłam czekolady cukierniczej dobrego gatunku i tamte wyszły z płynnym srodkiem :) jeśli chodzi o te "w kropki" wnętrze jest lekko płynne ale jest ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to się cieszę :) W takim razie z kostką czekolady też któregoś razu spróbuję ;)

      Usuń
  12. niestety nadzienie zaczęło się z nich obficie wylewać, pozostawiając w środku dziurę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Być może niezbyt głęboko był włożony cukierek? Zawsze można spróbować z kostką czekolada, gdyż ja próbowałam i parę innych osób i wychodzą idealne ;)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...