13 kwietnia 2013

Podwójnie czekoladowe muffinki.

Wczoraj obchodziliśmy Dzień Czekolady, ale nie miałam możliwości podania Wam przepisu i tego jak go obchodziłam. Poniżej znajduje się szybki przepis na moje ukochane muffiny :)

Składniki:
  • 100g masła
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 30g cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 12 cukierków czekoladowych 
Przygotowanie:
  1. Masło i cukier rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej  i odstawiamy do wystygnięcia. 
  2. W misce ubijamy ze sobą jajka i cukier. Dodajemy ostudzoną czekoladę i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. 
  3. Wkładamy po łyżeczce masy na dno papilotek (u mnie silikonowych), następnie dodajemy cukierka i ponownie przykrywamy masą. Całość pieczemy około 30-35 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. 

Smacznego! :) 



 
 

13 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...