13 kwietnia 2013

Podwójnie czekoladowe muffinki.

Wczoraj obchodziliśmy Dzień Czekolady, ale nie miałam możliwości podania Wam przepisu i tego jak go obchodziłam. Poniżej znajduje się szybki przepis na moje ukochane muffiny :)

Składniki:
  • 100g masła
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 30g cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 12 cukierków czekoladowych 
Przygotowanie:
  1. Masło i cukier rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej  i odstawiamy do wystygnięcia. 
  2. W misce ubijamy ze sobą jajka i cukier. Dodajemy ostudzoną czekoladę i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. 
  3. Wkładamy po łyżeczce masy na dno papilotek (u mnie silikonowych), następnie dodajemy cukierka i ponownie przykrywamy masą. Całość pieczemy około 30-35 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. 

Smacznego! :) 



 
 

13 komentarzy:

  1. czekoladowe babeczki - fajne !
    miłego weekendu ;*

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat mam smaka na czekoladowe wypieki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Te mufiny są chyba dla mnie,pysznie wyglądają:)uwielbiam czekoladowe.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje i zachęcam do przygotowania :>

      Usuń
  4. dzień czekolady powinien być zdecydowanie częściej.

    OdpowiedzUsuń
  5. jak podwójnie czekoladowe to ja podwójną porcję biorę! :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają wyjątkowo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. A może by je tak posmarować z wierzchu Nutellą? :D ach ta czekolada...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...