14 marca 2013

Moc witamin- sałatka wiosenna.

Za oknem śnieg, ale to nie zmienia faktu, że ja i tak czuję wiosnę..,a przynajmniej na talerzu. W sklepach tyle cudownie pachnących rzeczy, że nie mogę się im oprzeć! Więc o to jest kolejny zdrowy i pyszny przepis :)

Składniki:
  • 400g mixu sałat z roszponką 
  • 300g świeżego szpinaku
  • 5 mini kolb konserwowej kukurydzy
  • 20 zielonych oliwek 
  • 5 suszonych pomidorów
  • 10 cebulek marynowanych srebrnych
  • 1/2 czerwonej papryki
  •  kiełki brokuła
  • sos balsamiczny 
Przygotowanie:
  1. Mix sałat i szpinak myjemy. 
  2. Kolby kroimy w kostkę, oliwki i cebulki  na połówki, paprykę i pomidorki w grubszą kostkę. 
  3. Do miski wrzucamy sałatkę, szpinak, a na to pokrojone składniki. Na wierzch rzucamy kiełki brokuła.  Całość polewamy sosem balsamicznym.Podajemy z ciepłymi grzankami.

 Smacznego :) 


 

16 komentarzy:

  1. Wygląda fantastycznie. I myślę, że to sałatka nie tylko na wiosnę ale i na cały rok.

    Pozdrawiam i zapraszam również do mnie na kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie :) Dodatki zawsze można pozmieniać i dostosować :)

      Usuń
  2. Pyszności :) Ja chcę już wiosnę! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. cudowna! za chwilę idę do kuchni i wyciągam z lodówki roszponkę, zrobiłaś mi ogromny smak na taką sałatkę :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniale, zdrowo i wiosennie:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha ! uwielbiam takie zdrowe sałatki wiosenne ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również :) To pozwala zapomnieć na moment o śniegu za oknem..

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...