Muffinki jogurtowe z pestakami dyni.
Jestem strasznie zmęczona, więc dzisiaj dodaję Wam tylko przepis na te cudowne (śniadaniowe) muffinki. Świetnie się sprawdzają posmarowane masłem i polane miodem lub przełożone dżemem.
Składniki:
Składniki:
- jajko
- 70g brązowego cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 50g jogurtu naturalnego
- 90g mąki
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki pestek dyni
- Mąkę, proszek,cukier, cukier waniliowy i dynię łączymy ze sobą.
- W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka z jogurtem i olejem.
- Następnie do masy jajecznej dodajemy suche składniki i łączymy za pomocą drewnianej łyżki.
- Masę przekładamy do 7 papilotek i pieczemy przez 25 min w 180 stopniach.
Rany ile muffinek i babeczek! A pestki dyni to świetny zdrowy dodatek do każdego dania, pycha!
OdpowiedzUsuńTakich muffin jeszcze nie jadłam. Pestki dyni to trafiony dodatek, bardzo zdrowy :)
OdpowiedzUsuńśliczności te muffinki, bardzo udane!
OdpowiedzUsuńjogurtowe zawsze ok !
OdpowiedzUsuńBardzo lubie dodatek jogurtu do ciast. Strzalem w dziesiatke sa pestki z dyni :)
OdpowiedzUsuńChciałabym takie muffinki na śniadanie!:)
OdpowiedzUsuń