22 lutego 2014

Zupa krem z kalafiora

Kochani, postanowiłam pozostać jeszcze chwilę w klimacie dań wytrawnych i jednocześnie lekkich, ponieważ ostatnie pierogi cieszyły się dużą popularnością :) Tym razem prezentuje Wam krem kalafiorowy. Wyszedł bardzo gęsty, a za sprawą małej marchewki miał jeszcze delikatniejszy smak. Kiedyś pokazywałam Wam krem brokułowy, więc możliwe, że ten również się spodoba :) Cała zupa zniknęła w ciągu chwili. Nawet mój brat, który nie toleruje takich nowości zjadł ją z dużym apetytem :)

Składniki:
  • 1/2 średniego kalafiora
  • 1/2 selera 
  • 1 pietruszka
  • 1 mała marchewka 
  • 1 mały ziemniak 
  • sól, pieprz
  • jogurt naturalny 
  • posiekany koperek
Przygotowanie:
  1. Wszystkie warzywa myjemy. Marchew, ziemniaki, seler i pietruszkę obieramy. Odcinamy ogonki kalafiora i gotujemy same różyczki z innymi warzywami do miękkości. Gdy wywar lekko przestygnie całość traktujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem i doprowadzamy do wrzenia.
  2. Krem podajemy z łyżeczką jogurtu naturalnego i obsypujemy koperkiem.

 Smacznego :) 





6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. W takim razie zapraszam częściej ;)

      Usuń
  2. Kocham kremy i kalafiora! :D Chyba wiem co jutro zjem! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Coś dla mnie. Jestem wielką fanką wszelakich up kremów, nie tylko są smaczne ale i na dłużej sycą. :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...