22 kwietnia 2014

Jajka faszerowane pastą z groszku

 Kochani, okres świąteczny za nami, więc możemy troszkę odpocząć od góry jedzenia. Oczywiście, będę miała dla Was mnóstwo przepisów, ale na wszystko przyjdzie czas. Ostatnio było na blogu słodko, więc dzisiaj coś lżejszego i szybszego przygotowaniu.

 Składniki:
  • 6 jajek 
  • 1 szklanka groszku konserwowego
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki jogurtu greckiego 
  • kiełki 
Przygotowanie:
  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo.W tym czasie w miseczce rozgniatamy odsączony groszek.  Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka do miseczki - rozgniatamy. Dodajemy jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Całość łączymy ze sobą.
  2. Przygotowaną pastą faszerujemy jajka. Przed podaniem posypujemy kiełkami. Pozostałą pastę zostawiamy na kanapki.

Smacznego :)






3 komentarze:

  1. pomysł na faszerowane jaka bardzo fajny, choć ja wybrałabym coś innego niż zielony groszek ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wcześniej wykorzystałam tuńczyka, ale każdy może dodać co chce :>

      Usuń
  2. Bardzo fajna strona. Czytałam bez poczucia marnowania swojego czasu.


    My site :: moderowany katalog stron

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...