Muffinki bananowo-orkiszowe (wegańskie)
Łapcie muffinki i trzymajcie kciuki! :)
Składniki:
/9 babeczek/
- 3 dojrzałe banany
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 15g mąki kokosowej lub wiórków
- 290g mąki orkiszowej
- 3 łyżki ksylitolu
- szczypta soli
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka sodki
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 130 ml mleczka kokosowego (dokładnie wstrząśnijcie puszkę!)
- W dużej misce blendujemy banany, olej oraz mleczko. Stopniowo wsypujemy wszystkie suche składniki. Mieszamy tylko do połączenia się obu części.
- Szykujemy papilotki na muffinki i napełniamy je do 3/4 wysokości. Każdą babeczkę posypujemy z wierzchu wiórkami kokosowymi.
- Babeczki pieczemy w 170 stopniach z funkcją termoobiegu przez 25 minut. Przechowujemy w lodówce by na dłużej zachowały świeżość. Smacznego!
Ślinka już mi cieknie :) Uwielbiam takie!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Zachęcam do wypieku :)
UsuńPysznie wygląda, zjadłabym z chęcią :-)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się :>
Usuń