Kokosowa jaglanka
Kochani, dzisiaj proponuję Wam szybkie, mocno kokosowe i naturalnie słodkie śniadanie! Idealne na dobry początek dnia i nowego miesiąca. Przecież nie trzeba się codziennie rano faszerować kanapkami, a ponieważ coś trzeba jeść to powinno być jak najsmaczniej i najzdrowiej. Z kaszą można dużo kombinować i sprawdza się nie tylko w wersji śniadaniowej, ale o tym już niedługo. Tymczasem życzę miłego dnia! :)
Składniki:
Składniki:
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1-1,5 szklanki wody
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki wiórek kokosowych
- 250g jogurtu naturalnego
- 1 banan
- żurawina
- Kaszę jaglaną płuczemy najpierw w zimnej, a następnie gorącej wodzie. Zalewamy szklanką wody i gotujemy. Kiedy cały płyn się wchłonie dolewamy jeszcze odrobinę i dodajemy miód. Zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż woda ponownie zostanie wchłonięta.
- Do przygotowanej kaszy dodajemy pokrojonego banana, jogurt i wiórki kokosowe. Całość delikatnie ze sobą łączymy. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki. Dodatkowo można posypać wierzch suszoną żurawiną.
Żurawina, o tak! *.*
OdpowiedzUsuńMoje uzależnienie..
Usuńjaglankę to ja mogłabym jeść w każdej postaci, a już szczególnie w tak smacznych kokosowych smakach! :)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa wersji wytrawnej :>
UsuńTaka jaglanka z żurawiną musi być pycha! *.*
OdpowiedzUsuńA korzystając z okazji chciałabym Cię zaprosić do wzięcia udziału w moim konkursie! C:
Wystarczy wysłać mi zdjęcie ulubionej letniej słodkości, a do wygrania jest fajny zestaw!
Po więcej informacji zapraszam na bloga:
http://tajnikismaku.blogspot.com/2014/07/konkurs-na-letnie-sodkosci-z.html
Pozdrawiam. : )