Mus truskawkowy.
Budzę się, idę do kuchni. Na stole leży torba truskawek, za chwilę rodzi się tysiąc pomysłów co z nimi zrobić. Już wiem - ciasto i mus dla wszystkich. Obudzą się i będą mieć niespodziankę. Lepszego połączenie nie można sobie wymarzyć. Ciasto już znacie i znajdziecie je tutaj ---> klik, a teraz czas na coś do picia. Z podanych składników wychodzi 1 litr rozkoszy.
Składniki:
Składniki:
- 250g obranych truskawek
- 1l kefiru/maślanki/jogurtu naturalnego
- 5 łyżek cukru (niekoniecznie)
Przygotowanie jest oczywiście bardzo proste. Wystarczy obrane i umyte truskawki wrzucić do dużego blendera, wlać kefir, dodać cukier, przykryć i miksować aż konsystencja będzie gładka i gotowa.
Można potraktować jako śniadanie lub przekąskę jak chcecie,a z wierzchu posypać płatkami migdałów.
Można potraktować jako śniadanie lub przekąskę jak chcecie,a z wierzchu posypać płatkami migdałów.
Uwielbiam wszelkiego rodzaju musy owocowe, a truskawkowe w szczególności!
OdpowiedzUsuńtruskawek się nie obiera : )
OdpowiedzUsuńObiera się ze szypułek :)
Usuń