Kremowe placuszki owsiane z bakaliami.
 Kocham placuszki w każdej wersji. Niedługo będzie ich u mnie pewnie coraz więcej, więc mam nadzieję, że się nie zanudzicie, ale w tygodniu to idealny pomysł na śniadanie lub obiad, ponieważ przygotowanie zajmuje jedyne 5 min! :)
Składniki:
/8 sztuk/
 
 
Składniki:
/8 sztuk/
- 3/4 szklanki mąki
 - 1/2 szklanki mleka
 - 2 łyżki serka mascarpone
 - 1 jajko
 - 1 szklanka płatków owsianych
 - 3/4 szklanki rodzynek/żurawiny/moreli
 - 2 łyżki otrębów
 - 1 łyżeczka sodki
 - 3 łyżki oliwy z oliwek
 
- 4 łyżeczki jogurtu
 - 4 łyżeczki konfitury truskawkowej
 
- Bakalie siekamy. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę.
 - Na patelnię wylewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i czekamy aż się rozgrzeje. Następnie wykładamy po łyżce ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor.
 - Podajemy z łyżką jogurtu i łyżeczką konfitury. Zapewniam was jednak, że na zimno bez dodatków są równie pyszne! :)
 
Ale ładnie wyglądają :) Delikatne, kremowe... Jak mają w sobie mascarpone, to jest pewne!
OdpowiedzUsuńByły doskonałe! :)
UsuńWyglądają świetnie idealne na weekendowe śniadanko:-)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :)
Usuńprześliczne i oczywiscie przepyszne placuszki ;D
OdpowiedzUsuńOh pyszne, pyszne :)
Usuńteż kocham placuszki! wyglądają profesjonalnie! pycha, przepis pożyczę:)
OdpowiedzUsuńPożyczaj sobie ile tylko chcesz i daj znać jak wyszły ;)
Usuńjakie fajne :))
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńA dlaczego owsiane?
OdpowiedzUsuńPonieważ mają w sobie szklankę płatków owsianych + 2 łyżki otrębów owsianych :)
UsuńDziękuje bardzo :)
OdpowiedzUsuńPyszne! Fajny pomysł, akurat mam pół opakowania mascarpone i nie wiedziałam co z tym zrobić. No to jutrzejsze śniadanie mam z głowy. :)
OdpowiedzUsuńZ pewnością Cię zadowoli :)
Usuńcudne placuszki :) Pozdrawiam, Asia
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić owsiane bo odziwo,nigdy nie robiłam:D
OdpowiedzUsuńTo koniecznie nadrób te zaległości! :)
Usuńwyglądają na bardzo pyszne, już bym je jadła :D
OdpowiedzUsuńTo zachęcam do zrobienia :)
UsuńJa bym dodała do nich jeszcze jabłko, ale wierzę na słowo , że i w takim wydaniu były pyszne :)
OdpowiedzUsuń