Wyciskane ciasteczka.
Składniki:
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- 1/3 maki kukurydzianej
- 1 kostka miękkiego masła
- 2 jajka
- 1/3 szklanki cukru
Przygotowanie:
- Ukręcić mikserem gładką masę z masła i cukru pudru. Dodać jajko i miksować jeszcze chwilę. Miksować aż masa będzie jasna i puszysta.
- Wysypać mąkę. Wszystko jeszcze chwilę miksować.
- Na wyłożoną papierem blachę wyciskać dowolne kształty ciastek za pomocą rękawa cukierniczego, a jeśli takiego nie posiadamy, to możemy wykładać masę za pomocą łyżki.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 min, tak aby były zarumienione.
Najlepsze, najprostsze, rozpływające się w ustach maślane ciasteczka. Pysznie tu u Ciebie, chyba zostanę na dłużej :)
OdpowiedzUsuń