Muffinki budyniowe.
Ten post z przepisem powinien pojawić się tu wczoraj jednak nie miałam czasu go przygotować więc została Granola c: Dzisiaj to nadrabiam i daje wam pyszne kakaowo-budyniowe serduszka. Są delikatne i aromatyczne, a to najważniejsze. Z poniższego przepisu wychodzi 15 babeczek. Moje mają piękny kształt serduszek co pozwala przedłużyć wczorajszy walentynkowy klimat. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Do dekoracji można użyć cukru pudru.
Składniki:
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku
- szczypta soli
- 3/4 szklanki cukru
- 120g masła
- 180g jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżeczki kakao
- 1 szklanka mleka
- opakowanie budyniu czekoladowego
Przygotowanie:
- Do miski wbijamy jajka, dokładamy margarynę, cukier i jogurt i miksujemy. Następnie dodajemy składniki sypkie i dalej mieszamy.
- W garnku gotujemy 3/4 szklanki mleka, a w reszcie rozrabiamy budyń. Następnie energicznie mieszając wlewamy do zagotowanego mleka. Będzie gęsty, także proszę się na to przygotować.
- Układamy papilotki. nakładamy łyżkę ciasta,na to 1 łyżeczkę budyniu i dalej łyżka ciasta. Pieczemy muffinki przez 30 min w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz