Malinowe muffinki z migdałami
Maliny można zastąpić truskawkami, jagodami, jabłkami lub innymi pysznymi owocami. Muffiny są  bardzo szybkie w wykonaniu, więc dla zaskakujących nas gości, jak najlepsze! 
Składniki
Składniki
- 1 szklanka mąki
 - 1/4 szklanki cukru
 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - szczypta sody oczyszczonej
 - szczypta soli
 - jedno duże jajko
 - 1/4 szklanki oleju
 - 1/2 szklanki mleka
 - kubek malin
 - płatki migdałowe
 
Przygotowanie :
- Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy je ze sobą. W drugim naczyniu miksujemy jajko, cukier, mleko, olej i po chwili za pomocą łyżki musimy wmieszać produkty sypkie. Wsypujemy owoce i ponownie łączymy z całością.
 - Rozkładamy foremki i napełniamy je do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy migdałami.
 - Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy przez 30-35 min.
 
Też chcę poczuć smak lata:) Chętnie zrobię takie muffinki!
OdpowiedzUsuń