Rafaello.
Z piątkowych babeczek zostało mi trochę kremu więc postanowiłam go wykorzystać do tak zwanego Rafaello. Przepis znalazłam w zeszycie mojej mamy i bardzo mi się spodobał, a ciasto oczywiście posmakowało c:
Składniki:
- paczka krakersów
- wiórki kokosowe
- krem
Przygotowanie:
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy jedną warstwę krakersów. Smarujemy kremem i nakładamy kolejną warstwę krakersów, lekko ściskając. Na wierzch znowu nakładamy krem, tylko tym razem troszkę cieniej. Blachę odstawiamy.
- Na patelni rozgrzewamy masło. Następnie wsypujemy około 5 łyżek wiórków kokosowych i 2 łyżki cukru. Wszystko razem mieszamy i prowadzimy do zarumienienia wiórków. Trzeba bardzo uważać aby się nie przypaliły. Po przyrumienieniu, przesypujemy na talerz i odkładamy do ostygnięcia.
- Kiedy wiórki ostygną wracamy do blachy i na wierzch kremu posypujemy wiórki. Starajcie się to robić jak najdokładniej.
- Całość wkładamy do lodówki na około 30 min, a później zajadamy c:
jedno z moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuń