Ciasteczka pełne zdrowia
Zastanawialiście się czy jeszcze tu zaglądam i w ogóle interesuje się blogiem? Odpowiedź jest oczywista- interesuje się i zaglądam codziennie. Tak samo każdego dnia poszukuje inspiracji co mogę dla Was przygotować, ponieważ chciałabym, żeby to było "COŚ". Jednak przez najbliższy tydzień mogę tylko o tym pomarzyć ze względu na nadmiar obowiązków. Oprócz tego ostatnio byłam w rozjazdach, więc czas w kuchni i użycie piekarnika ograniczone było do minimum.
Na dzisiaj mam dla Was ciasteczka pełne zdrowia. Typowe produkty, jak mąka pszenna lub cukier zamieniłam na mielone migdały i ryż oraz syrop z agawy. Do tego nasiona i suszone owoce, które podkręcają smak i dodają witamin. Udanego wypiekania :)
Składniki:
Przygotowanie:
Na dzisiaj mam dla Was ciasteczka pełne zdrowia. Typowe produkty, jak mąka pszenna lub cukier zamieniłam na mielone migdały i ryż oraz syrop z agawy. Do tego nasiona i suszone owoce, które podkręcają smak i dodają witamin. Udanego wypiekania :)
Składniki:
- 3/4 szklanki zmielonych migdałów
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 115g masła roślinnego*
- 3 łyżki syropu z agawy
- 60g ulubionych nasion (u mnie słonecznik) i suszonych owoców ( dałam żurawinę i owoce goji)
Przygotowanie:
- Mąkę, migdały, płatki, sodkę oraz cynamon umieszczamy w jednej misce.
- W garnuszku rozpuszczamy masło razem z syropem. Jeszcze ciepłe przelewamy do naszej miski i mieszamy. Dodajemy wszystkie nasionka wraz z owocami i łączymy.
- Z przygotowanej masy tworzymy kuleczki, które następnie pieczemy w 160 stopniach przez 20 minut. Zajadamy zaraz po wystudzeniu.
Pyszna zdrowsza wersja małych słodkości
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Dokładnie :>
Usuń