Gryczano-ryżowe naleśniki z łososiem
Składniki:
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 1/3 łyżeczki soli
- 250 ml mleka
- oliwa z oliwek
- łosoś (porcję zmniejszyłam o połowę, a zamiast mango użyłam brzoskwiń )
- Sypie składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy roztrzepane jajka, mleko oraz łyżkę oliwy z oliwek. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy łososia według podanego przepisu.
- Naleśniki smażymy na rozgrzanej i natłuszczonej patelni z obu stron do delikatnego zarumienienia. W każdym naleśniku układamy po 4 plasterki łososia oraz 2 kawałki owoców i zawijamy. Podajemy na ciepło z miodowo-musztardowym sosem.
fajny przepis na naleśniki :)
OdpowiedzUsuńMniam! :>
OdpowiedzUsuń