1 lipca 2014

Kokosowa jaglanka

Kochani, dzisiaj proponuję Wam szybkie, mocno kokosowe i naturalnie słodkie śniadanie! Idealne na dobry początek dnia i nowego miesiąca. Przecież nie trzeba się codziennie rano faszerować kanapkami, a ponieważ coś trzeba jeść to powinno być jak najsmaczniej i najzdrowiej. Z kaszą można dużo kombinować i sprawdza się nie tylko w wersji śniadaniowej, ale o tym już niedługo. Tymczasem życzę miłego dnia! :)

 Składniki:
  • 5 łyżek kaszy jaglanej 
  • 1-1,5 szklanki wody 
  • 1 łyżka miodu 
  • 3 łyżki wiórek kokosowych 
  • 250g jogurtu naturalnego 
  • 1 banan 
  • żurawina 
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną płuczemy najpierw w zimnej, a następnie gorącej wodzie. Zalewamy szklanką wody i gotujemy. Kiedy cały płyn się wchłonie dolewamy jeszcze odrobinę i dodajemy miód. Zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż woda ponownie zostanie wchłonięta. 
  2. Do przygotowanej kaszy dodajemy pokrojonego banana, jogurt i wiórki kokosowe. Całość delikatnie ze sobą łączymy. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki. Dodatkowo można posypać wierzch suszoną żurawiną.

Smacznego :)




5 komentarzy:

  1. jaglankę to ja mogłabym jeść w każdej postaci, a już szczególnie w tak smacznych kokosowych smakach! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem ciekawa wersji wytrawnej :>

      Usuń
  2. Taka jaglanka z żurawiną musi być pycha! *.*
    A korzystając z okazji chciałabym Cię zaprosić do wzięcia udziału w moim konkursie! C:
    Wystarczy wysłać mi zdjęcie ulubionej letniej słodkości, a do wygrania jest fajny zestaw!
    Po więcej informacji zapraszam na bloga:
    http://tajnikismaku.blogspot.com/2014/07/konkurs-na-letnie-sodkosci-z.html
    Pozdrawiam. : )

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...