27 lipca 2013

Sałatka z rukolą

Latem na naszych stołach częściej pojawiają się sałatki. Mamy dostęp do świeżych produktów, więc wszystko ma lepszy i intensywniejszy smak. I te kolory! Uwielbiam to. Sałatka jest na tyle uniwersalna, że jeśli chcemy się nią bardziej najeść możemy dodać nawet ugotowany makaron i zabrać w pojemniczek na lunch :)

Składniki:
  • 300g świeżej rukoli 
  • 2 pomidory malinowe 
  • 1 papryka czerwona 
  • ok. 25 ciemnych oliwek 
  • 3 ogórki małosolne
  • sos balsamiczny 
  • sól, pieprz 
Przygotowanie:
  1. Rukolę myjemy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Oliwki dzielimy na pól. Ogórki myjemy, obieramy i również kroimy w  kostkę.  Wszystko wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem,  mieszamy ze sobą i polewamy sosem balsamicznym.
  2. Podajemy z chrupiącą bagietką lub jako dodatek do obiadu. 

Smacznego :)



9 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...