21 lipca 2013

Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem

Kolejny przepis z kurkami. Tym razem idealny posiłek na śniadanie. Lekko i świeżo. Jajecznicę chyba każdy lubi, ale wiem, że jadana jest z różnymi dodatkami i smażona na maśle, oleju lub bez niczego. Wszyscy mamy swoje upodobania, ale mi taka smakuje najbardziej.
Poza tym to dalej wypoczywam, korzystam z pięknej pogody i spędzam czas baaardzo aktywnie. Wam życzę tego samego : )

Składniki:
Przygotowanie:
  1. Kurki myjemy i gotujemy w wodzie przez około 15min. 
  2. Na patelni rozgrzewamy masełko. Dodajemy kurki i smażymy je przez 5 minut, wbijamy jajka, doprawiamy sola i pieprzem, mieszamy i smażymy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Podajemy z ulubionym pieczywem. U mnie kanapeczki z serka wiejskiego. 

Smacznego :)


6 komentarzy:

  1. jajecznica i kurki do tego -pychotka !!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z kurkami - mniam, mniam...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Każdego lata choć raz muszę zjeść jajecznicę z kurkami, uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jem taką jajecznicę w ogromnych ilościach! szkoda, że sezon na kurki tak krótko trwa;(

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...