25 lipca 2013

Muffiny śniadaniowe z jogurtem i truskawkami

Delikatne śniadanie i szybkie w przygotowaniu. Ciasto można przygotować dzień wcześniej lub nawet upiec je wieczorem.  Są tak samo pyszne z tym, że rano można jeść jeszcze ciepłe! Na piknik pasują idealnie :)

Składniki:/12 babeczek/

  • 150g serka wiejskiego 
  • 3 łyżki otrębów owsianych 
  • 3 łyżki otrębów żytnich 
  • 5 łyżek płatek żytnich 
  • 7 łyżek pestek dyni 
  • 1 łyżka siemienia lnianego 
  • 1/2 szklanki kefiru 
  • 1 jajko 
Przygotowanie:
  1.  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do silikonowych foremek na muffiny i pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. 
  2. Podajemy polane jogurtem i truskawkami podgrzanymi na patelni z łyżką miodu. Cudo!

Smacznego :)






Dietetyczne słodkości

16 komentarzy:

  1. Babeczka z niespodzianką! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm te muffinki są rewelacyjne :O :O :O muszę takie zrobić!!

    OdpowiedzUsuń
  3. chętnie bym zjadła take na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zapraszam do mnie lub do pieczenia własnych :D

      Usuń
  4. To takie muffinkowe kanapeczki, świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają jak scones. Uroczo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale baaaardzo się różnią bo są o wiele zdrowsze :)

      Usuń
  6. Naszła mnie ochota! Na dniach na bank się u mnie pojawią:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam :> Ja jutro upiekę kolejną porcję!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...