12 listopada 2012

Muffinki owsiane z bakaliami.


Składniki /6 sztuk/
  • 100g jogurtu naturalnego 
  • 1/3 szklanki oleju 
  • 90g mąki
  • 60g płatków owsianych 
  • 2 łyżeczki sodki 
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko 
  • 40g suszonej żurawiny 
  • 40g suszonych i pokrojonych w kostkę moreli 
Przygotowanie:
  1. Suche składniki łączymy ze sobą. Tak samo robimy z mokrymi, a następnie do masy jajecznej dodajemy produkty mączne i łączymy.
  2. Na koniec dodajemy suszone owoce i ponownie mieszamy.
  3. Masę nakładamy do papilotek i całość pieczemy w 180 stopniach około 25 min. 
  4. Podajemy oprószone cukrem pudrem, przełożone miodem/dżemem lub bez dodatków.

Smacznego :)



Potrawy rozgrzewające

13 komentarzy:

  1. Jak one smakowicie wyglądają! Jak mają w sobie platki owsiane i bakalie, już je lubię. Proszę jedną do kawki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. najlepsze to te kolorowe kuleczki dookoła ;d

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wpadaj, mam jeszcze całe pudełko :D

      Usuń
    2. ejj to czekaj na mnie ! ;d
      opróżnimy je razem ;d

      Usuń
  3. oj, owsiane, lubię, lubię!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. właśnie takie zrobiła dziś moja siostra i również z żurawiną, były pyszne
    w nagłówku wkradła się mała literówka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam :-) Przyznałam Ci nominację - zapraszam do wspólnej zabawy http://peggiwkuchni.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń
  6. Żurawina, płatki owsiane, suszona morela, mniam. Lubię takie smaki, zawsze smakują. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pycha! owsiane smaki dobrze się z sprawdzają z bakaliami

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...