16 listopada 2012

Muffinki jogurtowe z pestakami dyni.

Jestem strasznie zmęczona, więc dzisiaj dodaję Wam tylko przepis na te cudowne (śniadaniowe) muffinki. Świetnie się sprawdzają posmarowane masłem i polane miodem lub przełożone dżemem.  

Składniki:
  •  jajko 
  • 70g brązowego cukru 
  • 2 łyżki cukru waniliowego 
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego 
  • 50g jogurtu naturalnego
  •  90g mąki 
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1/2  szklanki pestek dyni
Przygotowanie:
  1. Mąkę, proszek,cukier, cukier waniliowy i dynię łączymy ze sobą. 
  2. W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka z jogurtem i olejem. 
  3. Następnie do masy jajecznej dodajemy suche składniki i łączymy za pomocą drewnianej łyżki.
  4. Masę przekładamy do 7 papilotek i pieczemy przez 25 min w 180 stopniach.

Smacznego :)


6 komentarzy:

  1. Rany ile muffinek i babeczek! A pestki dyni to świetny zdrowy dodatek do każdego dania, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich muffin jeszcze nie jadłam. Pestki dyni to trafiony dodatek, bardzo zdrowy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. śliczności te muffinki, bardzo udane!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubie dodatek jogurtu do ciast. Strzalem w dziesiatke sa pestki z dyni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chciałabym takie muffinki na śniadanie!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...