Tagliatelle z sosem szpinakowo- śmietankowym.
Składniki:
- Makaron Tagliatelle
- 200g szpinaku (świeży lub mrożony)
- 6 łyżek śmietany 18%
- 1/3 szklanki śmietany 36%
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- 3 ząbki czosnku
- pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
- W garnku rozgrzewamy łyżkę masła, następnie dodajemy rozmrożony szpinak. Mieszamy i po chwili dodajemy rozgnieciony czosnek. Stopniowo dokładamy obie śmietany i dusimy przez jakieś 5 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Odstawiamy.
- W drugim garnku gotujemy wodę na makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Po ugotowaniu makaronu wykładamy go na talerz, następnie polewamy sosem i ozdabiamy paroma pomidorkami pokrojonymi w ćwiartki. Zajadamy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz