Pasta jajeczna.
Pogoda nie jest zbyt kusząca, więc ciągle chodzę do kuchni i mam ochotę tam siedzieć i najlepiej nie wychodzić i tworzyć nowe smakołyki. Tym razem była godzina . Nie mogłam spać, jak dla mnie to za wcześnie, więc postanowiłam zrobić niespodziankę na jutrzejszy poranek domownikom. Pasta wyszła pyszna, delikatna i idealna w połączeniu ze świeżym pieczywem, które zakupiłam rano. Polecam jeśli chcecie zrobić komuś lub sobie przyjemność !
Składniki (na 4 kanapki poniżej)
- 4 jajka
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki jogurtu
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz
- pietruszka lub szczypiorek
Przygotowanie:
- Gotujemy wodę i troszkę solimy, następnie wkładamy jajka na około 10-12 min. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodę, czekamy aż ostygną i obieramy.
- Obrane jajka kroimy na pół następnie do miseczki wykładamy żółtka, a białka ścieramy na drobnych oczkach na tartce lub kroimy w drobna kosteczkę. Obie części jajka lekko mieszamy ze sobą.
- Dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy tak aby cała masa idealnie się połączyła (najlepiej ugniatać widelcem). Najlepiej doprawiać według własnego uznania!
- Powstałą masą smarujemy kanapki i podajemy z sałatką ze świeżych warzyw lub tak jak ja z pomidorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz