Kruche ciasteczka kukurydziane.
Wolny dom to dobra rzecz, można wtedy tak dużo upiec i nikt nie mówi,że znowu coś piekę, a jak mówią to i tak później dziękują że to zrobiłam. Miłe uczucie c: Te ciastka mogą spokojnie przyjąć miano PYCHOTEK.
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1/3 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 kostki miękkiego masła
Przygotowanie:
- Mąkę kukurydzianą, pszenną oraz proszek mieszamy ze sobą.
- Mikserem ucieramy na gładką masę masło z cukrem. Dodajemy jajka i dalej miksujemy. Stopniowo dodajemy suche składniki i mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej masy.
- Nabieramy troszkę ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy w odstępach 3cm i pieczemy 20 min w temperaturze 180 stopni, aż ciasteczka delikatnie się przyrumienią.
Smacznego! c:
szybkie, łatwe i takie na raz i już nie ma ;)
OdpowiedzUsuńFajne ciacha. A tak przy okazji... podziękowali? ;]
OdpowiedzUsuńWłaśnie wstawiłam do piekarnika - zobaczymy, co tam wyrośnie ;)
OdpowiedzUsuń