Kruche ciasteczka kukurydziane.


Wolny dom to dobra rzecz, można wtedy tak dużo upiec i nikt nie mówi,że znowu coś piekę, a jak mówią to i tak później dziękują że to zrobiłam. Miłe uczucie c: Te ciastka mogą spokojnie przyjąć miano PYCHOTEK.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej 
  • 1/3 szklanki cukru 
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1/2 kostki miękkiego masła
Przygotowanie:
  1. Mąkę kukurydzianą, pszenną oraz proszek mieszamy ze sobą. 
  2. Mikserem ucieramy na gładką masę masło z cukrem. Dodajemy jajka i dalej miksujemy. Stopniowo dodajemy suche składniki i mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej masy. 
  3. Nabieramy troszkę ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy w odstępach 3cm  i pieczemy 20 min w temperaturze 180 stopni, aż ciasteczka delikatnie się przyrumienią. 
Smacznego! c:



3 komentarze:

  1. szybkie, łatwe i takie na raz i już nie ma ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne ciacha. A tak przy okazji... podziękowali? ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie wstawiłam do piekarnika - zobaczymy, co tam wyrośnie ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życie ze Smakiem , Blogger