30 marca 2012

Francuskie ślimaczki.

Wszystko co ma w sobie cynamon jest pyszne, prawda? Także ktoś kto kocha prostota może z pewnością posłużyć się tym przepisem. Oczywiście prosto nie znaczy źle, bo u mnie wołali o więcej! c:

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 1/4 kostki masła
  • 2 łyżeczki cynamonu 
  • 2 łyżki cukru 
Przygotowanie:
W garnku topimy masło, dodajemy cukier z cynamonem i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Ciasto rozkładamy i smarujemy lekko ostudzoną masą. Zawijamy i kroimy na małe kwadraciki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15-20 min,aż ciasteczka się dokładnie zarumienią.  Po upieczeniu czekamy około 10 min i zajadamy.Smacznego : ) 



2 komentarze:

  1. mam w planach takie zrobić :)
    ps. warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają. Muszą rewelacyjnie smakować

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...