Francuskie ślimaczki.
Wszystko co ma w sobie cynamon jest pyszne, prawda? Także ktoś kto kocha prostota może z pewnością posłużyć się tym przepisem. Oczywiście prosto nie znaczy źle, bo u mnie wołali o więcej! c:
Składniki:
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/4 kostki masła
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki cukru
Przygotowanie:
W garnku topimy masło, dodajemy cukier z cynamonem i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Ciasto rozkładamy i smarujemy lekko ostudzoną masą. Zawijamy i kroimy na małe kwadraciki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15-20 min,aż ciasteczka się dokładnie zarumienią. Po upieczeniu czekamy około 10 min i zajadamy.Smacznego : )
mam w planach takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńps. warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia. :)
Pięknie wyglądają. Muszą rewelacyjnie smakować
OdpowiedzUsuń