Ciasteczka francuskie z jabłkami.
Dla miłośników jabłek (ja jestem wśród nich) polecam ten o to prosty i zaskakująco szybki przepis. W sumie nie ma tu nic skomplikowanego, ale zabawa jest. I oczywiście efekt!
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 duże jabłko
- cynamon
- cukier waniliowy
Przygotowanie:
- Ciasto kroimy na małe kwadraciki.
- Jabłko ścieramy na drobne plastry i mieszamy z cynamonem i cukrem.
- Na kawałki ciasta kładziemy po parę plasterków jabłek i zawijamy w tzw. paczuszki. Następnie odwracamy i gładką stronę ciasta nacinamy dwukrotnie nożem.
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15-20 min, tak aby ciasteczka się przyrumieniły i przepiekły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz