7 kwietnia 2012

Sałatka z wędzonego pstrąga.

Święta już się zbliżają, każdy coś przygotowuje. W domu unosi się pełno pysznych zapachów.Czekam na jutrzejszy dzień, abym mogła tego wszystkiego spokojnie skosztować.
Sałatka którą Wam podaję, jest doskonała nie tylko na Wielkanoc, ale i na wszystkie inne okazje. Można sie nią zajadać nawet między posiłkami c:

Składniki:

  • saszetka filetu drobnego z wędzonego pstrąga ok. 250g
  • 2 plastry papryki konserwowej 
  • 4 jajka 
  • 3 ogórki konserwowe 
  • puszka kukurydzy 
  • majonez
  • pieprz 
  • natka pietruszki 
Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo i odkładamy do wystudzenia. Następnie obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Tak samo kroimy paprykę i obrane ze skórki ogórki. Wszystko wsypujemy do miski. Dodajemy puszkę kukurydzy i pstrąga. Doprawiamy 2 łyżkami majonezu i pieprzem (według uznania). Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki i zajadamy kiedy mamy ochotę. Świetnie smakuje z ciepłym i świeżym  pieczywem. 

Smacznego! :) 







 

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...