5 kwietnia 2012

Ciasteczka francuskie z jabłkami.

Dla miłośników jabłek (ja jestem wśród nich) polecam ten o to prosty i zaskakująco szybki przepis. W sumie nie  ma tu nic skomplikowanego, ale zabawa jest. I oczywiście efekt!

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 1 duże jabłko 
  • cynamon 
  • cukier waniliowy 
Przygotowanie: 
  1. Ciasto kroimy na małe kwadraciki. 
  2. Jabłko ścieramy na drobne plastry i mieszamy z cynamonem i cukrem. 
  3. Na kawałki ciasta kładziemy po parę plasterków jabłek i zawijamy w tzw. paczuszki. Następnie odwracamy i gładką stronę ciasta nacinamy dwukrotnie nożem. 
  4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15-20 min, tak aby ciasteczka się przyrumieniły i przepiekły. 

Smacznego! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...