Granola III.



To już kolejna Granola, mojego wykonania, robiłam ją bez żadnego przepisu, ale udała się. Pewnie znowu zjem ją tak szybko jak to tylko możliwe tylko po to, aby zrobić kolejną c:

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych 
  • 1/2 szklanki migdałów 
  • 2/3 szklanki otrębów (może być 1/3 otrębów pszennych i 1/3 otrębów żytnich) 
  • 1/3 szklanki siemienia lnianego 
  • 1/2 szklanki pestek słonecznika 
  • 3 łyżki płatków kokosowych 
  • 1 łyżeczka imbiru 
  • 1 łyżeczka cynamonu 
  • 2 łyżki oleju 
  • 3 łyżki miodu płynnego 
  • 3/4 szklanki żurawiny 
  • 3/4 szklanki rodzynek 
Przygotowanie: 
  1. Wszystkie składniki( oprócz żurawiny i rodzynek) mieszamy ze sobą i przekładamy na blachę wyłożoną papierem. 
  2. Pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni, a po 15 minutach mieszamy, aby się nie przypaliła. 
  3. Całość po upieczeniu ostawiamy do ostygnięcia dodajemy rodzynki i żurawinę, mieszamy i wrzucamy do zamykanego słoika. 
Smacznego! c:


4 komentarze:

  1. domowa granola najlepsza! :)lubię takie z dużą ilością dodatków :)
    pozdrawiam i zapraszam.;)

    OdpowiedzUsuń
  2. sądząc po składnikach - przepyszna :) i pewnie zniknie w oka mgnieniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dokładnie, jak każda w moim przypadku :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życie ze Smakiem , Blogger