15 lutego 2012

Muffinki budyniowe.



Ten post z przepisem powinien pojawić się tu wczoraj jednak nie miałam czasu go przygotować więc została Granola c:  Dzisiaj to nadrabiam i daje wam pyszne kakaowo-budyniowe serduszka. Są delikatne i aromatyczne, a to najważniejsze. Z poniższego przepisu wychodzi 15 babeczek. Moje mają piękny kształt serduszek co pozwala przedłużyć wczorajszy walentynkowy klimat.  Zachęcam do wypróbowania przepisu. Do dekoracji można użyć cukru pudru.

Składniki:
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku 
  • szczypta soli 
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 120g masła 
  • 180g jogurtu naturalnego 
  • 1,5 łyżeczki kakao 
  • 1 szklanka mleka 
  • opakowanie budyniu czekoladowego 
Przygotowanie:
  1. Do miski wbijamy jajka, dokładamy margarynę, cukier i jogurt i miksujemy. Następnie dodajemy składniki sypkie i dalej mieszamy. 
  2. W garnku gotujemy 3/4 szklanki mleka, a w reszcie rozrabiamy budyń. Następnie energicznie mieszając wlewamy do zagotowanego mleka. Będzie gęsty, także proszę się na to przygotować. 
  3. Układamy papilotki. nakładamy łyżkę ciasta,na to 1 łyżeczkę budyniu i dalej łyżka ciasta. Pieczemy muffinki przez 30 min w temperaturze 180 stopni. 

Smacznego! c:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...