17 czerwca 2012

Mus truskawkowy.

Budzę się, idę do kuchni. Na stole leży torba truskawek, za chwilę rodzi się tysiąc pomysłów co z nimi zrobić. Już wiem - ciasto i mus dla wszystkich. Obudzą się i będą mieć niespodziankę. Lepszego połączenie nie można sobie wymarzyć. Ciasto już znacie i znajdziecie je tutaj ---> klik, a teraz czas na coś do picia. Z podanych składników wychodzi 1 litr rozkoszy.

Składniki:

  • 250g obranych truskawek
  • 1l kefiru/maślanki/jogurtu naturalnego
  • 5 łyżek cukru (niekoniecznie) 
Przygotowanie jest oczywiście bardzo proste. Wystarczy obrane i umyte truskawki wrzucić do dużego blendera, wlać kefir, dodać cukier, przykryć i miksować aż konsystencja będzie gładka i gotowa.
Można potraktować jako śniadanie lub przekąskę jak chcecie,a z wierzchu posypać płatkami migdałów. 

Smacznego! c:







Truskawki 2012

3 komentarze:

  1. Uwielbiam wszelkiego rodzaju musy owocowe, a truskawkowe w szczególności!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...