Maślane.
W książce napisali,że są to ciasteczka maślane. Po części mają racje, ale mi bardziej pasują do biszkopcików. Takich delikatnych i mięciutkich, ale gdy tak troszkę dłużej się ich smakuje wtedy można wyczuć,że faktycznie są one maślane. A może tak mi się tylko wydaje?
Składniki:
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 kostki miękkiego masła
- 1/3 szklanki cukru
- 2 jajka
Przygotowanie:
- Masło rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystygnięcia.
- Do schłodzonego masła dodajemy jajko, cukier i miksujemy przez chwilę. Następnie stopniowo wsypujemy suche składniki i mieszamy do połączenia.
- Wykładamy na blachę i pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 min. Trzeba uważać aby się nie przypaliły!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz